Vorming in Vloeibare Tijden

I.S.M. Faculteit der Sociale Wetenschappen (VU)

Vorming in Vloeibare Tijden

Meer Info

Hoe ontwikkel je jezelf in een wereld die voortdurend verandert? Wat zijn jouw kwaliteiten, denkbeelden en ambities? Hoe zou jij die willen toepassen?

Onder begeleiding van wetenschappers, coaches en ondernemers ga je met deze en aanverwante vragen aan de slag. Gedurende een periode van veertien weken werk je aan Bildung: jouw persoonlijke ontwikkeling en het leren nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hierin ontwikkel je jouw expressieve, retorische, ondernemende, ethische en empathische vermogen.

Gedurende het programma maken wij gebruik van innovatieve onderwijsvormen. Denk aan een week digitale onthouding, het ontwikkelen van academisch burgerschap en jouw democratisch ethos, een diepte-interview met jouw docent of het realiseren van nieuw onderwijs aan je eigen universiteit.

Ook ben je eigenaar van jouw eigen leerproces waarbij je veel ruimte krijgt om het programma zelf in te richten en eigen projecten vorm te geven.

Voor wie?

Een aanvullend programma voor studenten van de UvA en VU (12 ECTS)

Wat je leert

  • Je bent in staat om een onafhankelijke, kritische standpunten in te nemen waarbij jij jouw positie kan vertalen naar de omgeving waarin je handelt.
  • Je leert alles over recente benaderingen, inzichten en theorieën met betrekking tot laatmoderniteit, digitalisering, de democratische rechtsstaat, goed bestuur, persoonlijke vaardigheden in relatie tot diversiteit en vloeibare relaties in het bestuur.
  • Je ontwikkelt het vermogen om waarden en waardeconflicten te identificeren en een persoonlijk waardenkader te ontwikkelen.
  • Je kunt met en voor anderen werken. Ook leer je constructieve feedback te geven en te ontvangen.
  • Je kunt originele, interdisciplinaire en creatieve invalshoeken bedenken voor bestaande vraagstukken, problemen en oplossingen.

Interesse in het honoursprogramma Vorming in Vloeibare Tijden aan de VU?

Ik wil meedoen
Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Bedankt voor je inschrijving op onze nieuwsbrief!
We hebben je een mail toegestuurd met de bevestiging.
Oops! Something went wrong while submitting the form.