Het Bildung Netwerk

We nodigen jouw organisatie uit


Hoe zorg je voor minder uitval van mensen op de werkvloer? Hoe laat je studenten gemotiveerd werken aan de maatschappelijke uitdagingen van de 21e eeuw? Wat betekent burgerschap in een superdiverse maatschappij?

Plan een persoonlijke en vrijblijvende kennismaking. Dan helpen wij je om jouw ideeën over onderwijs, leren & ontwikkelen te identificeren en delen we onze werkwijze om die te realiseren.

members of bildung

Het Bildung Netwerk betekent:

 • Nieuw Talent: bouw relaties op met toekomstige medewerkers, trainers en coaches

 • Zichtbaarheid: ga mee in de communicatie naar onze talentpool, het zakelijke netwerk en PR

 • Positionering: verstevig je profilering op maatschappelijke betrokkenheid en de ontwikkeling van mensen

 • Zakelijk netwerk: wissel best practices uit, bouw coalities en benut hiermee samenhangende kansen

Zo bouw je mee met jouw organisatie

Verdiepende startsessies

We bieden verdiepende startsessies die zijn afgestemd op de behoefte van jouw organisatie. Onderzoek samen met je team actuele vraagstukken en ontdek hoe eigentijdse Bildung een plaats kan krijgen binnen jouw organisatie.

Tijdens deze sessies doe je inspiratie op voor bijvoorbeeld nieuwe werkvormen, het betrekken van je doelgroep, het herzien van bestaande programma's en het creëeren van ruimte voor persoonlijke-professionele ontwikkeling.

members of bildung
Zo bouw je mee met jouw organisatie

Toegang tot Bildung events

Je krijgt toegang tot inspirerende Bildung events op bijzondere locaties waar we met Het Bildung Netwerk samenkomen. Actuele vraagstukken rondom onderwijs, leren & ontwikkelen staan centraal. Denk aan thema's als gezond werken, zingeving, ethische dilemma’s en strategie in transformatieve tijden.

We brengen leiders van duurzame bedrijven, vertegenwoordigers van semi-overheden, kunstenaars en wetenschappers samen, om vanuit een creatieve beleving te werken aan persoonlijke-professionele ontwikkeling en maatschappelijke uitdagingen.

members of bildung
Zo bouw je mee met jouw organisatie

Op maat gemaakte samenwerking

Afhankelijk van jouw behoefte en actuele situatie verkennen we hoe we met elkaar kunnen samenwerken. Denk aan matching met talenten, specifieke trainingen of de ontwikkeling van (opleidings)programma's.

members of bildung
Zo bouw je mee met jouw organisatie

Inspiratie uit het online levend manifest

We vertalen alle ideeën over vernieuwend onderwijs, persoonlijke-professionele ontwikkeling en duurzaam samenwerken naar de bouwtenen voor onze programma's en ontwikkeltrajecten.

Deze bouwstenen en bijpassende creatieve werkvormen verzamelen we in ons levend manifest, een online document dat de komende jaren met ons mee groeit. Na het plannen van je kennismaking kun je het manifest downloaden en ontvang je ieder kwartaal een actuele update van ons.

members of bildung
members of bildung
members of bildung
members of bildung
members of bildung

Het Bildung Netwerk

80+

programma's

100+

docenten, trainers en coaches

150+

samenwerkingen

3.000+

alumni

Het Bildung Netwerk

We nodigen jouw organisatie uit

Leuk dat jij met jouw organisatie mee wilt bouwen aan de universiteit van de 21e eeuw! Ontdek hoe het ideaalbeeld van onderwijs, leren & ontwikkelen er binnen jouw organisatie uit kan zien.

 • Verdiepende startsessies: onderzoek samen met je team actuele organisatievraagstukken
 • Bildung events: kom samen op bijzondere locaties aan de hand van thema's rondom onderwijs, leren & ontwikkelen
 • Op maat gemaakte samenwerking: we verkennen op basis van jouw organisatiebehoefte hoe we kunnen samenwerken
 • Inspiratie uit ons online manifest: nieuwe ideeën en werkvormen rondom persoonlijke-professionele ontwikkeling

Veelgestelde vragen

Wat is Bildung?

Bildung is je actief, bewust en ethisch verhouden tot je innerlijke zelf, de ander en de wereld. Het staat voor het ideaal dat mensen zich zo breed mogelijk persoonlijk ontwikkelen en maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen.

Wij hebben ons laten inspireren door het gedachtegoed van klassieke bildungsdenkers als Wilhelm von Humboldt (1767 - 1835) en Theodor Adorno (1903-1969), maar ook door hedendaagse denkers als Gert Biesta, Martha Nussbaum en Roman Krznaric.

Lees meer over Bildung en onze ontstaansgeschiedenis

Wat is de universiteit van de 21e eeuw?

In onze ideale wereld brengen we zo veel mogelijk mensen in contact met zichzelf en in verbinding met anderen. Als collectief pakken zij persoonlijke en maatschappelijke uitdagingen aan.

Daarom bouwen we aan de universiteit van de 21e eeuw: het ideaalbeeld van leren, ontwikkelen en onderwijs. Een uitnodiging en uitdaging om samen de komende jaren meer mogelijkheden te creëren voor iedereen om zich zo volledig mogelijk te ontwikkelen.

De universiteit van de 21e eeuw is geen bestaande instelling en heeft geen vaste plek. Het is een ideaalbeeld waar we met Het Bildung Netwerk continue aan bouwen. Lees hier meer over onze bouwstenen.

Wat betekent Het Bildung Netwerk voor mijn organisatie?

Het Bildung Netwerk betekent voor jouw organisatie onder andere:

 • Nieuw talent: bouw relaties op met toekomstige medewerkers, trainers of coaches
 • Zichtbaarheid: ga mee in de communicatie naar onze talentpool, het zakelijk netwerk en PR
 • Positionering: verstevig je profilering op maatschappelijke betrokkenheid en ontwikkeling van mensen
 • Zakelijk netwerk: wissel best practices uit, bouw coalities en benut hiermee samenhangende kansen
Kan mijn organisatie bij alle Bildung events aanwezig zijn?

Afhankelijk van het type samenwerking reserveren we een aantal plekken op uitnodiging voor jouw organisatie.

Wat is Het Bildung Netwerk?

Het Bildung Netwerk is een collectief van mensen en organisaties met de wil om in verbinding met zichzelf en anderen maatschappelijke verantwoordelijkheid te dragen. We bewegen ons in het onderwijs, de wetenschap, de kunst, de publieke sector en het duurzame bedrijfsleven. Samen bouwen we aan de universiteit van de 21e eeuw: het ideaalbeeld van onderwijs, leren & ontwikkelen.

Vernieuwende ideeën over onderwijs, persoonlijke-professionele ontwikkeling en duurzaam samenwerken verzamelen we tot bouwstenen. Daarmee maken we samen met Het Bildung Netwerk programma’s en ontwikkeltrajecten die passen bij de uitdagingen van deze eeuw.

Hoe kan mijn organisatie meebouwen aan de universiteit van de 21e eeuw?

Jouw organisatie ziet persoonlijke-professionele ontwikkeling als cruciaal en je wilt je hierop profileren. Wij delen vernieuwende ideeën en best practices over hoe je dit kunt realiseren.

 • Verdiepende startsessies: afhankelijk van jouw inbreng onderzoek je samen met je team actuele organisatievraagstukken
 • Toegang tot Bildung events: we komen samen met organisaties uit Het Bildung Netwerk op inspirerende locaties aan de hand van thema's rondom onderwijs, leren & ontwikkelen
 • Op maat gemaakte samenwerking: op basis van de behoefte en situatie van jouw organisatie verkennen we op maat hoe we met elkaar kunnen samenwerken
 • Inspiratie uit ons levend manifest: ontdek vernieuwende ideeën en bijpassende creatieve werkvormen rondom persoonlijke-professionele ontwikkeling uit ons levend manifest
Kost het plannen van een persoonlijke kennismaking geld?

Nee, in een persoonlijke kennismaking verkennen we eerst samen welke kans of welk vraagstuk binnen jouw organisatie urgent is. Je betaalt pas voor een mogelijke samenwerking die hieruit volgt, bijvoorbeeld een verdiepende startsessie of een op maat gemaakte samenwerking.

Plan hier een persoonlijke kennismaking.

Wat is De Bildung Academie?

De Bildung Academie ontwikkelt programma’s en biedt training, coaching en advies rondom persoonlijke-professionele ontwikkeling en maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef.

In onze ideale wereld brengen we zo veel mogelijk mensen in contact met zichzelf en in verbinding met anderen. Als collectief pakken zij persoonlijke en maatschappelijke uitdagingen aan.

Daarom bouwen we aan de universiteit van de 21e eeuw. Dat doen we samen met Het Bildung Netwerk: een community die bestaat uit nieuwe generaties studenten en (young) professionals, docenten, kunstenaars, wetenschappers en organisaties binnen de publieke sector, het onderwijs en het duurzame bedrijfsleven.