Voor organisaties

In het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven

Je gelooft in Bildung: de ontwikkeling van mensen is intrinsiek waardevol en essentieel om de doelstellingen van jouw organisatie te bereiken. Dat vereist behalve vakkennis ook kwaliteiten als zelfkennis, verbindende kracht, creativiteit, discipline en een ontwikkelingsgerichte mindset.

Wij ontzorgen, adviseren en bieden programma’s op maat voor de Bildung van mensen binnen jouw organisatie. 

members of bildung
Bildung voor

Het onderwijs

Je gelooft dat onderwijs zoveel meer kan zijn. Hoe kun je mbo, hbo, wo samen laten leren? Hoe laat je studenten gemotiveerd werken aan de uitdagingen van de 21e eeuw? Hoe ga je om met assesment-gedreven studenten? Wat zijn voorbeelden van vernieuwend Bildung onderwijs?

Het is moeilijk om ruimte te maken voor dit soort vragen in een resultaatgerichte onderwijscultuur met hoge werkdruk.

Wij ontzorgen, bieden inspiratie en concrete tools om het onderwijs binnen jouw organisatie te vernieuwen. Zo realiseren we samen eigentijdse persoonsvorming en socialisering.

members of bildung
Bildung voor

De publieke sector

Hoe draagt persoonlijke ontwikkeling bij aan het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken? Wat betekent burgerschap in een superdiverse samenleving? Hoe bouwen we een gemeenschap waarin het ontwikkelen van talenten (financieel) toegankelijk is voor iedereen?

Deze vragen moeten we beantwoorden voor en door jongeren met diverse achtergronden. In onze programma’s gaan zij aan de slag met thema’s die hen raken. Zo werken we aan mentaal welzijn, diversiteit, inclusie, duurzaamheid en participatie.

Bij de ontwikkeling van programma’s brengen we de belangen van verschillende maatschappelijke stakeholders en bedrijven samen. We smeden duurzame coalities. 

members of bildung
Bildung voor

Duurzame bedrijven

Als werkgever wordt er veel van je gevraagd. Zowel klanten als medewerkers kijken kritisch naar bestaande structuren, ethische dilemma’s en een gezonde werkcultuur.

Hoe ga je om met een nieuwe generatie die zoekt naar levensgeluk, zelfactualisatie en maatschappelijke impact in hun werk? Hoe bouw je een stevig team en laat je eigenaarschap over verantwoordelijkheid ontstaan?

Bildung maakt het mogelijk om talentvolle mensen aan te trekken, op te leiden en te behouden. Wij bieden opleidingsprogramma’s, training en coaching gericht op brede persoonlijk-professionele ontwikkeling en het aangaan van bedrijfskundige uitdagingen. 

members of bildung
members of bildung
members of bildung
members of bildung

Het Bildung Netwerk

80+

programma's

100+

docenten, trainers en coaches

150+

samenwerkingen

3.000+

alumni

Het Bildung Netwerk

Plan kennismaking

We begrijpen dat het fijn kan zijn om te sparren over wat we voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen.

Plan een vrijblijvend en persoonlijk kennismakingsgesprek door op een beschikbare datum in de agenda te klikken. Dan helpen wij je graag bij het beantwoorden van je vragen.

Onze visie en missie

We dagen je uit

In onze ideale wereld staan zoveel mogelijk mensen in contact met zichzelf en in verbinding met anderen. Als collectief pakken zij persoonlijke-professionele en maatschappelijke uitdagingen aan.

Daarom bouwen we aan de universiteit van de 21e eeuw. Het ideaalbeeld van onderwijs, leren & ontwikkelen, waar mbo, hbo en wo samenkomen en voor elke fase in je leven. 

We dagen je uit om mee te bouwen. Wissel samen met Het Bildung Netwerk ideeën en ervaringen uit over nieuw onderwijs en ontwikkeltrajecten die passen bij de uitdagingen van deze tijd.