Coaching voor professionals

Persoonlijk leiderschap en gezond presteren

Gericht en begeleid aandacht besteden aan je persoonlijke-professionele ontwikkeling heeft een positief effect op je focus, mentaal welzijn en helpt je bij het effectief veranderen van gedragspatronen. Hoe ontwikkel je een assertieve mindset en hoe handel je proactief? Hoe kom je achter je kwaliteiten en hoe zet je die in? Hoe ontwikkel je meer zelfvertrouwen in het maken van keuzes? 

Samen met een coach die bij jou past en die de tijd voor je neemt, ontwikkelen we een gepersonaliseerd traject dat inspeelt op thema's zoals persoonlijk leiderschap, communicatie en professionele effectiviteit.

De kwaliteiten van onze coaches

In een vertrouwelijke en professioneel begeleide omgeving heb je de ruimte om los te komen van de ratrace. Tijd om te reflecteren en te werken aan veranderingen van bewustzijn, houding en gedrag. Door onze diverse pool van coaches en zorgvuldig matchingsproces, vinden we een coach die bij de werknemer past.

Onze coaches:

  • Hebben relevante coachopleidingen genoten en hebben ruime ervaring met het werken in een professionele- en onderwijssetting.
  • Vertrekken niet vanuit onnodige psychologisering, maar vanuit een fris en realistisch optimisme zonder diepgang te verliezen.
  • Investeren in het opbouwen van een goede coach-coachee relatie. Deze is cruciaal voor de effectiviteit van het coachtraject.
Het Bildung Netwerk

Hoe we werken

Gepersonaliseerd coachingstraject

Start: behoefte en relatie

Samen met jou als coachee identificeren we persoonlijke leerdoelen, -vragen en ontwikkelpunten. Tijdens het traject krijg je zelf de ruimte om te sturen.

Werkvormen

Aan de hand van diverse werkvormen zoals het socratische dialoog, dynamische oordeelsvorming en ‘risicovolle experimenten’ geven we het traject vorm.

Structurele ontmoeting

Een traject neemt gemiddeld zes tot negen maanden in beslag. Iedere maand vinden er één tot twee sessies plaats van één uur: online en fysiek.

Eind: persoonlijke ontwikkeling als continue proces

We streven naar persoonlijke ontwikkeling die blijvend is en we zoeken samen met jou naar het evenwicht tussen diepgaande reflectie en concrete veranderingen in houding en gedrag.

Een greep uit ons trainingsaanbod

Aangepast op actuele organisatievragen

people of bildung

Storytelling

De kunst van het verhalen vertellen is eeuwenoud en vandaag nog net zo relevant. Aan de hand van diverse technieken leren teams zichzelf beter uitdrukken op een manier die impact maakt.

members of bildung

Professionaliteit

Optimaal kansen benutten. Bepaal de gewenste en feitelijke professionaliteit als team en identificeer de groeimogelijkheden om effectiever te kunnen presteren.

members of bildung

Motivatie en wilskracht

Een wetenschappelijke benadering van intrinsieke motivatie met vertaalslag naar de praktijk. Krijg controle over wilskracht en ontdek wat je als team nodig hebt om succesvol te zijn.

members of bildung

Jobcrafting

Met deze bewezen preventieve aanpak van burn-outs krijgen professionals de ruimte om te ontdekken hoe hun werk beter aan kan sluiten op hun kwaliteiten en behoeftes.

members of bildung

Zingeving en werk 

Zonder zingeving loop je uiteindelijk vast. Deze training leidt tot een hernieuwde energie rond je werk door de weg naar binnen te gaan en te herbronnen op wat voor jou de essentie is.

members of bildung

Improvisatie vermogen

Professionals die vastzitten: door te oefenen met improvisatie kan er een nieuwe flow ontstaan in je team waardoor jullie uitdagingen met nieuwe energie en plezier aangaan.

This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

Ervaringen van coachees

Joeri

(Junior) Omgevingsmanager & service designer

Mijn coach begrijpt heel goed waar starters doorheen gaan en waar behoefte aan is. Ik vond het lastig om productief te zijn, door een combinatie van inzichten en oefeningen ben ik veel slimmer en sneller gaan werken.

Leyla

Adviseur financieel beheer

De sessies hebben mij geholpen om inzicht te krijgen in mijn gedragspatronen en de gevolgen hiervan op de werkvloer. Ik heb geleerd hoe ik duidelijker kan communiceren met mijn collega's. Hierdoor werk ik efficiënter en ervaar ik minder druk.‍

Liselot

Projectbeheersing & assistent projectleider

Ik voel me sterker als persoon. Eerst was ik tegen deadlines en stress aan het vechten, nu ervaar ik trots over mijn eigen handelen en prestaties. Ik denk dat elke starter een vorm van onzekerheid heeft en dit heeft me in professionele zin meer zelfvertrouwen gegeven.‍

This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

Voorbeelden van samenwerkingen

No items found.
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

Onze bildungcoaches

Een coach die bij jou past

Dylan Vianen

Bestuur De Bildung Academie
Relatiebeheer Onderwijs
This is some text inside of a div block.

Michiel Tolman

Directeur De Bildung Academie
Relatiebeheer Bedrijven
This is some text inside of a div block.

Tiffany Gritzalis

Projectcoördinator en Bildungcoach
Toegepast Psycholoog
This is some text inside of a div block.

Zelah Dorrestijn

Bildungcoach en trainer
Psychosociaal Therapeut
This is some text inside of a div block.

Fatima Bouddokar

Bildungcoach en trainer
Diversiteit & inclusie
This is some text inside of a div block.

Joost Verdonkschot

Bildungcoach en trainer
Onderwijsprofessional
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

Persoonlijk en vrijblijvend

Plan kennismaking

We begrijpen dat het fijn kan zijn om te sparren over jouw behoefte en ontwikkelvragen.

Plan een persoonlijke en vrijblijvende kennismaking door op een beschikbare datum in de agenda te klikken. Dan helpen we je graag bij het beantwoorden van je vragen.

   
     

Veelgestelde vragen

Wat kost coaching?

Coaching kost afhankelijk van het traject dat we in overleg kiezen tussen de 500,- euro en 3000,- euro excl. btw.

Waar vindt de coaching plaats?

Een coachtraject kan online, fysiek (binnen de Randstad) of blended zijn. Ook qua locatie kunnen we rekening houden met een match qua coach.

Hoeveel coachingssessies heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van je coachvragen. In het eerste gesprek - het intakegesprek - zul je samen met je coach een aantal coachvragen opstellen om het traject een duidelijke richting te geven. Aan het eind van dit gesprek spreek je samen met je coach af wat jullie denken dat een adequaat aantal coachingsessies is.

Wat is Bildung?

Bildung is je actief, bewust en ethisch verhouden tot je innerlijke zelf, de ander en de wereld. Het staat voor het ideaal dat mensen zich zo breed mogelijk persoonlijk ontwikkelen en maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen.

Wij hebben ons laten inspireren door het gedachtegoed van klassieke bildungsdenkers als Wilhelm von Humboldt (1767 - 1835) en Theodor Adorno (1903-1969), maar ook door hedendaagse denkers als Gert Biesta, Martha Nussbaum en Roman Krznaric.

Lees meer over Bildung en onze ontstaansgeschiedenis

Kan mijn werkgever hiervoor betalen?

Er zijn vaak mogelijkheden om dit door je werkgever te laten betalen. Daar kunnen we je bij helpen, voel je vrij om contact op te nemen en even vrijblijvend met ons te sparren.

Welke coach krijg ik?

De match tussen jou en je coach baseren we op je ontwikkelvragen en achtergrond. Eventueel kun je, afhankelijk van het specifieke traject, ook een tweede coach krijgen die op sommige momenten inspringt.

Wat gebeurt er na de coaching?

Na het volgen van een coachingstraject, nodigen we je uit voor Het Bildung Netwerk. Een collectief van mensen en organisaties met de wil om in verbinding met zichzelf en anderen maatschappelijke verantwoordelijkheid te dragen. Samen bouwen we aan de universiteit van de 21e eeuw: het ideaalbeeld van onderwijs, leren & ontwikkelen.

Het Bildung Netwerk biedt jou: 

  • De mogelijkheid om met jouw inbreng te bouwen aan nieuw onderwijs en en ontwikkeltrajecten
  • Toegang tot vernieuwende ideeën en creatieve werkvormen over persoonsvorming uit ons levend manifest
  • Op de hoogte van nieuwe progamma's voor jou als deelnemer, trainer of coach
  • Opdrachten en vacatures bij aangesloten organisaties

Lees hier meer over Het Bildung Netwerk.

Wat is De Bildung Academie?

De Bildung Academie ontwikkelt programma’s en biedt training, coaching en advies rondom persoonlijke-professionele ontwikkeling en maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef. 

In onze ideale wereld brengen we zo veel mogelijk mensen in contact met zichzelf en in verbinding met anderen. Als collectief pakken zij persoonlijke en maatschappelijke uitdagingen aan.

Daarom bouwen we aan de universiteit van de 21e eeuw. Dat doen we samen met Het Bildung Netwerk: een community die bestaat uit nieuwe generaties studenten en (young) professionals, docenten, kunstenaars, wetenschappers en organisaties binnen de publieke sector, het onderwijs en het duurzame bedrijfsleven.