Download de brochure

This is some text inside of a div block.
No items found.

Masterclass Retorica

4 uur p/w
Amsterdam
€ 

Hoe vertel je overtuigend een verhaal? Hoe werk je aan je stemgebruik, houding en storytelling om je zelfverzekerd te uiten? Wat is jouw retorische kracht en uitdaging?

Tijdens de Masterclass Retorica onderzoek je hoe je vanuit jouw persoonlijkheid mensen meeneemt in jouw verhaal. Pre-register voor de volgende editie om als eerste op de hoogte te zijn wanneer de aanmeldingen voor dit programma openen.

Wat is de Masterclass Retorica?

In het kort

Voor studenten en young professionals

Deze masterclass is voor (young-)professionals en studenten die zich de kunst van het openbaar spreken eigen willen maken.

Inspiratie van experts

Je krijgt inspiratie en hulp van experts uit Het Bildung Netwerk in de kunstwereld, het bedrijfsleven en de wetenschap.

8 tot 12 interactieve sessies

Je gaat in 8 tot 12 sessies aan de slag met retorica. Het programma is momenteel in doorontwikkeling samen met mogelijk geïnteresseerde deelnemers. Pre-register nu om op basis van jouw behoefte deze masterclass verder vorm te geven.

Krachtig spreken in formele en informele setting

Na dit programma weet je krachtig en overtuigend te spreken in diverse situaties. Van het geven van een toespraak tot discussiëren of jezelf presenteren bij een sollicitatie. Je ontwikkelt zelfverzekerdheid, waardoor je plezier ervaart in het spreken.

Meer informatie over dit programma?

Het programma in 1 minuut

Masterclass Retorica

Het programma

Hoe ziet het programma eruit en wat ga ik leren?

Het programma bestaat uit 8 tot 12 sessies, een combinatie van inspirerende colleges, interactieve workshops, oefenopdrachten en reflectiemomenten. Hoewel het programma opnieuw in ontwikkeling is, bestaat de masterclass uit de volgende elementen:

Module: Kennis

Wat maakt iemand effectief in het overbrengen van een bepaalde boodschap in een verbale context? Hoe zet je jouw lichaam retorisch in? Hoe maak je een lastig verhaal behapbaar?

Wat houdt deze leerlijn in?

Op theorieniveau maken we gebruik van kennis uit de klassieke en moderne retorica om antwoord te geven op deze vraagstukken. Je leert dus wat retorica inhoudt en je ontwikkelt een gevoel voor wat een speech goed maakt. Bovendien doe je inzichten op over de retorische krachten en tekortkomingen van jezelf en die van de groep.

Module: Bildung

Wat houdt deze leerlijn in?

De verhouding tussen jou als individu, als deel van een groep en als deel van een samenleving staat hier centraal. Want overtuigingskracht is niet objectief, het komt tot stand in de interactie tussen jou, de ander of de groep. Tussen spreker en publiek.

Module: Doen

Wat houdt deze leerlijn in?

Je gaat van binnen naar buiten; vanuit een idee breng je jouw speech tot leven en leer je te improviseren. Door oefeningen uit het theater en de voordrachtskunst, brengen we theorie naar de praktijk. Hierbij staan tekstopbouw, stem en houding centraal.

Locatie en datum

Waar het plaatsvindt

Fysieke locaties

Het programma vindt plaats in Amsterdam, bij CREA op de Nieuwe Achtergracht 170.

Start- en einddatum

Het programma is momenteel in doorontwikkeling. Ben je geïnteresseerd en wil je als eerste op de hoogte zijn van de bekendmaking van de programma data en de opening van de aanmeldingen? Pre-register jezelf dan alvast voor de volgende editie.

Wat je eruit haalt

Persoonlijk en open onderwijs

Zelfverzekerd leren spreken

Je wordt een krachtige spreker in diverse situaties. Van het geven van een toespraak tot discussiëren met vrienden of jezelf presenteren bij een sollicitatie. Je ontwikkelt zelfverzekerdheid, waardoor je plezier ervaart in het spreken.

Innovatieve technieken

Je leert theoretische inzichten te combineren met praktische ervaringen; je ontdekt een variatie aan inhoudelijke en stijlkundige technieken om op een effectieve manier je boodschap over te brengen.

Persoonlijke-professionele groei

Je werkt aan verdieping en verbreding van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hierdoor weet je frustraties beter op te lossen, uitdagingen aan te gaan en een betekenisvol leven te leiden.

Duurzame relaties

In verbinding met jezelf en met anderen ga je open gesprekken aan en bouw je duurzame relaties op. Na jouw deelname heb je toegang tot Het Bildung Netwerk en blijf je gedreven mensen ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

Trainers en gastdocenten

Laat je verrassen en inspireren

Een bildungtrainer van De Bildung Academie begeleidt je tijdens leergang op inhoudelijk en organisatorisch gebied. Daarnaast leveren gastexperts uit Het Bildung Netwerk een inspirerende bijdrage. We bewegen ons in het onderwijs, de wetenschap, de kunst, de publieke sector en het duurzame bedrijfsleven.

No items found.
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
Onze alumni

Dit zijn verhalen van andere deelnemers

Ammeke Kateman
Islamwetenschapper | Universiteit van Amsterdam
Pablo Cantatore
Alumnus | Kunstenaar
Michiel Beenen
Alumnus | StadsMakers | Fysiotherapie
Odette Kuipers
Alumna | Sociale wetenschappen
Anne van der Krol
Alumna | A Broader Mind | Vorming in Vloeibare Tijden
Ylke van der Zwet
Alumna | Sterrenkunde

Ammeke Kateman

Islamwetenschapper | Universiteit van Amsterdam

Leren over je eigen stemgebruik, houding/gebaren en spreekstijl is soms confronterend, maar ook bevrijdend. De groep was hecht en solidair, en we hielpen elkaar om verder te komen. Een bijzondere, maar ook gewoon erg leuke ervaring. Er viel gelukkig veel te lachen.‍

Pablo Cantatore

Alumnus | Kunstenaar

Je krijgt toegang tot de mogelijkheden, handvatten en een groot netwerk om na te denken over concepten die de stad mooier maken. Ik heb door mee te doen aan Ambassadeurs van Amsterdam besloten om niet te gaan studeren en mijn eigen pad te kiezen.

Michiel Beenen

Alumnus | StadsMakers | Fysiotherapie

Ik het vond het erg tof om door mijn deelname aan StadsMakers met veel verschillende organisaties en mensen in contact te komen dat mijn netwerk vergrootte. Daarnaast zie ik nu in dat er ontzettend veel mogelijk is als je jezelf er maar voor inzet.

Odette Kuipers

Alumna | Sociale wetenschappen

Bildung betekent voor mij je persoonlijke ontwikkeling een dikke boost geven. Het in de praktijk brengen van kennis, je eigen krachten en zwaktes ontdekken en leren hoe je die kunt vormgeven in de maatschappij van nu.

Anne van der Krol

Alumna | A Broader Mind | Vorming in Vloeibare Tijden

Mijn eerste kennismaking met de Bildung Academie was direct een verademing, ik voelde direct vuur. Onderwijs dat al je zintuigen aanzet, jouw continue persoonlijke ontwikkeling als uitgangspositie neemt zonder onze (onzichtbare) omgeving uit het oog te verliezen.

Ylke van der Zwet

Alumna | Sterrenkunde

Ik leerde o.a. over deep democracy, storytelling, bezieling en ontwikkelde ik mijn creativiteit, kritische blik en verbindende krachten. Ik begrijp nu beter hoe ik vaardigheden impact kan maken op individueel en maatschappelijk niveau. Absolute aanrader!‍

This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

(excl. btw)

10% korting als je het in één keer betaalt

per termijn

per termijn

(excl. btw)

Plan info gesprek

Is dit het programma voor jou?

Wil je deelnemen aan het programma of heb je interesse, maar zijn nog niet al je vragen beantwoord? Plan jouw persoonlijke informatiegesprek van 15 min.

Hierin is alle ruimte voor jouw vragen en vertellen we je meer over de aanmeldprocedure.

No items found.

Helaas, de inschrijfperiode is verlopen.

Wil jij updates rondom dit programma en het volgende inschrijfmoment ontvangen? Laat dan je e-mail achter en we houden je op de hoogte!

Veelgestelde vragen

Vragen over het programma?

Hier lees je de meest gestelde vragen over Masterclass Retorica.

Waar volg ik het programma?

Het programma vindt plaats in Amsterdam, bij CREA op de Nieuwe Achtergracht 170.

Hoe ziet de aanmeldprocedure eruit?

Het programma is op dit moment in doorontwikkeling, je kunt je daarom nog niet aanmelden. Wil je als eerste op de hoogte zijn als de aanmeldingen openen? Pre-register jezelf dan nu alvast voor de volgende editie.

Hoe is de sfeer?

Bij De Bildung Academie werk je in verbinding met jezelf en met andere mensen aan je persoonlijke-professionele ontwikkeling en maatschappelijke uitdagingen. We besteden daarom veel aandacht aan een veilige, open en verbonden sfeer onderling. We zorgen dat er ruimte is om jezelf te zijn en de ander te leren kennen.

Wat is Bildung?

Bildung is je actief, bewust en ethisch verhouden tot je innerlijke zelf, de ander en de wereld. Het staat voor het ideaal dat mensen zich zo breed mogelijk persoonlijk ontwikkelen en maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen.

Wij hebben ons laten inspireren door het gedachtegoed van klassieke bildungsdenkers als Wilhelm von Humboldt (1767 - 1835) en Theodor Adorno (1903-1969), maar ook door hedendaagse denkers als Gert Biesta, Martha Nussbaum en Roman Krznaric.

Lees meer over Bildung en onze ontstaansgeschiedenis

Wat zijn de kosten?

Het programma is op dit moment in doorontwikkeling, de kosten zijn daarom nog niet bekend. Wil je als eerste op de hoogte zijn van informatie rondom deze masterclass? Pre-register jezelf dan nu alvast voor de volgende editie.

Wat is de intensiteit van deze masterclass?

Je gaat in 8 tot 12 sessies aan de slag met retorica. Het programma is momenteel in doorontwikkeling samen met mogelijk geïnteresseerde deelnemers. Pre-register nu om op basis van jouw behoefte deze masterclass verder vorm te geven.

Wat gebeurt er na het programma?

Na het volgen van een programma, nodigen we je uit voor Het Bildung Netwerk. Een collectief van mensen en organisaties met de wil om in verbinding met zichzelf en anderen maatschappelijke verantwoordelijkheid te dragen. Samen bouwen we aan de universiteit van de 21e eeuw: het ideaalbeeld van onderwijs, leren & ontwikkelen.

Het Bildung Netwerk biedt jou: 

  • De mogelijkheid om met jouw inbreng te bouwen aan nieuw onderwijs en en ontwikkeltrajecten
  • Toegang tot vernieuwende ideeën en creatieve werkvormen over persoonsvorming uit ons levend manifest
  • Op de hoogte van nieuwe progamma's voor jou als deelnemer, trainer of coach
  • Opdrachten en vacatures bij aangesloten organisaties

Lees hier meer over Het Bildung Netwerk.

Wat is De Bildung Academie?

De Bildung Academie ontwikkelt programma’s en biedt training, coaching en advies rondom persoonlijke-professionele ontwikkeling en maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef. 

In onze ideale wereld brengen we zo veel mogelijk mensen in contact met zichzelf en in verbinding met anderen. Als collectief pakken zij persoonlijke en maatschappelijke uitdagingen aan.

Daarom bouwen we aan de universiteit van de 21e eeuw. Dat doen we samen met Het Bildung Netwerk: een community die bestaat uit nieuwe generaties studenten en (young) professionals, docenten, kunstenaars, wetenschappers en organisaties binnen de publieke sector, het onderwijs en het duurzame bedrijfsleven.

Nog verder kijken?

This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

Bildung Halfjaar-programma

Kosteloos
6
 maanden
11 uur p/w
Amsterdam

In verbinding met jezelf, andere studenten of young professionals een half jaar aan de slag met je persoonlijke-professionele ontwikkeling en maatschappelijke uitdagingen.

This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

Grensverleggers

Kosteloos
2
 maanden
6 uur p/w
Nederland

In twee trainingsweekenden samen met jongeren uit het hele land stomen wij je klaar op het gebied van leiderschap, dialoog en samenwerking. Ontwikkel jouw vernieuwende ideeën voor de maatschappij.