Michiel Tolman

Directeur De Bildung Academie
Relatiebeheer Bedrijven
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

Ieder individu, groep of organisatie toegang te geven tot Bildung

Het is de kracht van Michiel om bildungsprogramma's te ontwikkelen in uitdagende situaties, verschillende stakeholders in het proces aan te haken en gezamenlijk doelstellingen op een effectieve en efficiënte manier te behalen.

Zijn droom? Om ieder individu, groep of organisatie toegang te geven tot Bildung door schaalbare en toegankelijke bildungsprogramma's te ontwikkelen. Als mede oprichter en lid van het European Bildung Network werkt hij daar al hard aan door de bildungsfilosofie internationaal op de kaart te zetten en met universiteiten zoals in Uruguay en Zuid-Korea samen te werken.

De rol van Michiel bij De Bildung Academie

Samen met een team van studenten, docenten, professionals en wetenschappers heeft hij de academie op de kaart gezet binnen onderwijsinstellingen, maatschappelijke initiatieven en organisaties.

Als directeur, consultant, onderwijsvernieuwer is Michiel dagelijks betrokken bij het realiseren van Bildung in het onderwijs, de maatschappij en het bedrijfsleven. Daarnaast is hij lid van de Nieuw Amsterdam Raad, een onafhankelijke adviesraad van 45 jonge experts die adviseert op stedelijke vraagstukken.

Handelen vanuit kernwaarden en doelgerichte toekomstvisie

Als coach staat Michiel bekend als een warm persoon met een oprechte interesse en vraaggestuurde aanpak. Hij helpt je bewuste keuzes te maken door vanuit jouw kernwaarden en een doelgerichte toekomstvisie te handelen.

Michiel spreekt daarnaast regelmatig op lezingen over het duurzaam realiseren van Bildung als ideaal, methode of organisatiewijze.

Er mist iets in het onderwijs

Na het afronden van zijn bachelor Politicologie en master International Relations, ervaarde Michiel Tolman een bepaald gemis in het onderwijs. Een missend gevoel voor een omgeving waarin studenten zichzelf werkelijk volledig kunnen ontwikkelen en hun verhouding tot de wereld bewust en actief vorm kunnen geven. Daarom heeft hij samen met andere studenten en docenten begin 2015 De Bildung Academie opgericht.

Vragen? We helpen je graag.