Opleidingspartner van Generation

Gepersonaliseerde coachingstrajecten voor afgestudeerde studenten binnen de bouw en infrastructuur.

4 Gepersonaliseerde coachingstrajecten

20+ Détachées

We hebben al meer dan 20 détachées versterkt in hun zelfkennis, autonomie, expressie en doelgerichtheid.

15+ Coachees

Op dit moment begeleiden we 15 coaches in het huidige coachingstraject.

De vraag

De vraag

Hoe kunnen we onze détachées laten groeien in persoonlijke ontwikkeling en het aangaan van professionele uitdagingen?

De oplossing

De oplossing

Een diepgaand praktijkgestuurd coachingstraject.

Context

Niet genoeg intrinsieke motivatie

Generation detacheert studenten, starters en projectprofessionals in integraal projectmanagement binnen het publieke domein. Het vinden van een goede aansluiting tussen détachées en praktijk organisaties is een uitdaging binnen de detacheringsbranche. Generation vindt het vanuit de persoonlijke relatie met détachées belangrijk om te zorgen dat het goed gaat op de werkplek. Maar, zij kunnen hen niet goed helpen met het uitvinden wie zij zijn en wat ze belangrijk vinden in het leven. Dit heeft tot gevolg dat sommige détachées na driekwart jaar vertrekken, omdat ze niet genoeg intrinsieke motivatie voor hun werk voelen.

De vraag

Persoonlijke en professionele groei

Generation begrijpt dat de zachte vaardigheden van (onlangs afgestudeerde) studenten nog kunnen verbeteren, zoals gespreksvaardigheden, weerbaarheid en tact. Ze zien kans om zich te onderscheiden ten opzichte van andere detacheringsbureaus.

Daarbij wilt Generation vanuit eigen idealisme een actieve bijdrage leveren aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van haar détachées. In eerste instantie was er de wens om een onderwijsprogramma te ontwikkelen, dat we hierna hebben omgezet tot coachingstraject.

De oplossing

Een diepgaand praktijkgestuurd coachingstraject

Uiteindelijk hebben we een diepgaand praktijkgestuurd coachingstraject ontwikkeld. In dit coachingstraject worden verschillende methodes, opdrachten, testen en werkwijzen gebruikt. Het traject beslaat negen maanden waarin een bildungcoach en coachee elkaar tweemaal per maand (online) treffen.

Momenteel nemen er zo’n 15 coachees deel aan het coachingstraject om hun persoonlijke en professionele ontwikkeling verder te vormen.

Het resultaat

Het vergroten van mentaal welzijn

Door het coachingstraject van Generation wordt het welzijn van détachées vergroot, kunnen mismatches verminderd worden en weten zij détachées beter én op langere termijn aan zich te binden.

Aan de andere kant leren détachées zichzelf beter kennen en worden zij communicatief vaardiger. Daarbij groeien zij in hun pro-activiteit en persoonlijke leiderschapsstijl. Ook worden zij effectiever door een helder doel voor ogen te hebben waar constructief naartoe wordt gewerkt.

Het Bildung Netwerk

Het versterken van onze propositie

Onze samenwerking is een belangrijk verlengstuk geworden voor de ontwikkeling van mensen die bij ons werken. Daarnaast versterkt het onze propositie richting onlangs afgestudeerde mensen en opdrachtgevers.

Leonard Hoek

Eigenaar | Generation

Ervaringen van andere organisaties

Fatima El Amrani

Programmamanager | Gemeente Amsterdam

De Bildung Academie weet samen met jou en andere betrokkenen een hecht team te vormen en verschillende perspectieven samen te brengen. Ze zijn toegankelijk, open en wisten vanuit de gedachtegang achter ons leiderschapsprogramma altijd kritisch vooruit te denken.

Govert Buijs

Filosoof en Hoogleraar | Vrije Universiteit Amsterdam

De aansluiting op de leefwereld van studenten is belangrijk en essentieel als je onderwijs wilt laten slagen. Dat is precies wat De Bildung Academie doet. Tegelijkertijd bieden zij visie op persoonsvorming, nieuwe onderwijsvormen en kwaliteit.

Koen Vos

Practor Brede Vorming | ROC Friese Poort

De Bildung Academie is in staat is om op het juiste moment kritische vragen te stellen, want voor je het weet, is de werkelijke bedoeling van onderwijs weer ondergesneeuwd. Zij helpen ons om daar de onderleggers voor te maken en stellen zich blijvend op als kritische vriend.‍

This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

Persoonlijk en vrijblijvend

Plan kennismaking

We begrijpen dat het fijn kan zijn om te sparren over wat we voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen.

Plan een vrijblijvend en persoonlijk kennismakingsgesprek door op een beschikbare datum in de agenda te klikken. Dan helpen wij je graag bij het beantwoorden van je vragen.

Relevante cases