Generation

Afgestudeerde studenten binnen de bouw en infrastructuur helpen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling via een gepersonaliseerd coachingstraject.

4
Gepersonaliseerde coachingstrajecten
20
+
Détachées Versterkt in zelfkennis, autonomie, expressie en doelgerichtheid
15
+
Coachees in het coachingstraject
de vraag
Hoe kunnen we onze détachées laten groeien in persoonlijke en professionele ontwikkeling?
de oplossing
Een diepgaand praktijkgestuurd coachingstraject.

De context

Generation is een detacheringsbureau dat studenten, starters en projectprofessionals detacheert in integraal projectmanagement binnen het publieke domein.

Het vinden van een goede aansluiting tussen détachées en praktijkorganisaties is een uitdaging binnen de detacheringsbranche. Generation wil de brug slaan tussen talent met een civieltechnische of technisch bedrijfskundige achtergrond en publieke organisaties in de bouw- en infrasector. Deze groepen weten elkaar meestal moeilijk te vinden.

Op basis van de persoonlijke relatie die Generation heeft met haar détachées, zorgen zij ervoor dat het goed gaat op de werkplek. Alleen kan Generation hen niet echt helpen bij het uitvinden wie zij zijn en wat ze belangrijk vinden in het leven. Dit heeft tot gevolg dat sommige détachées na driekwart jaar vertrekken, omdat ze niet genoeg intrinsieke motivatie voor hun werk voelen.

"Als detacheerder ervaar je moeite met het uitdragen van de cultuur naar détachées. Door de coachingstrajecten kunnen we onze cultuur, zoals we die zien, ook doorgeven aan onze gedetacheerde medewerkers.

Net als onze filosofie, is de manier van coaching en vormen gericht op het  vergroten van het welzijn van de mens door te zoeken naar de drijfveren en het kritisch denkvermogen te bevorderen."
Leonard Hoek
Eigenaar | Generation

Generation begrijpt dat de zachte vaardigheden van (onlangs afgestudeerde) studenten, zoals reflecteren of omgaan met feedback, nog kunnen verbeteren.

Door deze constateringen ziet Generation de kans om zich te onderscheiden ten opzichte van andere detacheringsbureaus. Daarbij wilt Generation vanuit eigen idealisme een actieve bijdrage leveren aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van haar détachées.

De vraag

"Hoe kunnen we onze détachées laten groeien in persoonlijke en professionele ontwikkeling?"

In eerste instantie was er de wens om een onderwijsprogramma te ontwikkelen. Na de ontwikkeling en het draaien van het eerste onderwijsprogramma is ervoor gekozen om het programma om te zetten tot een coachingstraject.

De oplossing

Uiteindelijk is er een diepgaand praktijkgestuurd coachingstraject ontwikkeld. In dit coachingstraject worden verschillende methodes, opdrachten, testen en werkwijzen gebruikt. Het traject beslaat negen maanden waarin een bildungcoach en coachee elkaar tweemaal per maand (online) treffen.

Momenteel nemen er zo’n 15 coachees deel aan het coachingstraject om hun persoonlijke en professionele ontwikkeling verder te vormen.

Het resultaat

Door het coachingstraject van Generation wordt het welzijn van détachées vergroot, kunnen mismatches verminderd worden en weten zij détachées beter én op langere termijn aan zich te binden.

Aan de andere kant leren détachées zichzelf beter kennen en worden zij communicatief vaardiger. Daarbij groeien zij in hun proactiviteit en persoonlijke leiderschapsstijl. Ook worden zij effectiever door een helder doel voor ogen te hebben waar constructief naartoe wordt gewerkt.

"De Bildung Academie weet de balans tussen abstraheren en concreet maken goed te bewaren tijdens een coachingsessie. Het blijft dus zowel voor de professionele als persoonlijke omgeving relevant.

Onze samenwerking is een belangrijk verlengstuk geworden voor de ontwikkeling van mensen die bij ons werken. Daarbij versterkt het onze propositie richting onlangs afgestudeerde mensen en opdrachtgevers."
Leonard Hoek
Eigenaar | Generation
Benieuwd hoe wij invulling kunnen geven aan jouw vraagstuk?