Joost Verdonkschot

Bildungcoach en trainer
Onderwijsprofessional
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

Op school leren we veel, maar we leren ook veel niet

Bildung staat voor mij voor brede ontwikkeling en het leren kennen en benutten van je volledige potentieel. Voor ieder mens is dat een uniek proces. Op school leren we veel, maar we leren ook veel niet en kunnen ook niet alle gebieden verkennen die we mogelijk interessant vinden op het moment dat dat past in onze ontwikkeling. Voor mij is de universiteit van 21 e eeuw de plek waar dit persoonlijke ontwikkelproces waar dit wel mogelijk is. Met mijn expertise en ervaring draag ik hier graag aan bij.

Bildungcoach

Momenteel werk ik in het onderwijs en het sociaal domein met jongeren, volwassen gezinnen en professionals. Sinds kort nu ook als coach bij De Bildung Academie!

Mijn persoonlijke zingevingscrisis bracht me in het onderwijs

Ik ben opgeleid als bedrijfseconoom. Eenmaal aan het werk merkte ik dat ik in de commerciële wereld waarin ik mij bevond iets miste. Ik voelde geen voldoening en had het idee dat mijn werk geen zin had anders dan geld verdienen voor het bedrijf waarvoor ik werkte. De zoektocht die volgde op deze persoonlijke zingevingscrisis bracht mij uiteindelijk in het onderwijs. Ik heb 10 jaar voor de klas gestaan in het middelbaar onderwijs in Amsterdam. In al die tijd kwam de vraag: waarom doe ik dit? Niet één keer in mij op. Het werken met jongeren en hen begeleiden in hun ontwikkeling vond en vind ik fantastisch. Ik kwam erachter dat ik vooral ook de individuele begeleiding van jongeren en ook collega’s tof vind om te doen. Dit was voor mij de aanleiding om na tien jaar als zelfstandig trainer en coach aan de slag te gaan. Voor het begeleidingswerk ben ik uitgebreid opgeleid bij Phoenix Opleidingen. Daarnaast heb ik veel ervaring met Inzichtmeditatie (Vipassana) als beoefenaar en als begeleider.

Vragen? We helpen je graag.