Ambassadeurs van Amsterdam

I.S.M. Gemeente Amsterdam

Ambassadeurs van Amsterdam

Meer Info

Heb jij al een lange tijd een idee voor een initiatief voor jouw wijk of de stad? Wil je een bijdrage leveren om de stad beter te maken? Lijkt het je leuk om je netwerk uit te breiden, je leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en met andere jonge Amsterdammers in contact te komen?

Ambassadeurs van Amsterdam (AvA) is een kosteloos leiderschapsprogramma voor en door Amsterdamse jongeren. Gedurende negen bijeenkomsten ontwikkel je jouw persoonlijke vaardigheden terwijl je werkt aan een initiatief dat de stad duurzaam verbetert.

Met een diverse groep deelnemers uit Amsterdam die studeren aan het mbo, hbo en wo, realiseer je samen met ervaren coaches en inspiratoren binnen negen weken een eigen initiatief voor de stad. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een stedelijke schoonmaakactie of het ontwikkelen van een eigen programma voor jongeren in de wijk. Zo ontwikkelde deelnemers bijvoorbeeld de "voel je veilig" sticker. Mensen kunnen daardoor 's avonds laat in verdachte situaties bij iemand met die sticker aanbellen.

Voor wie?

Voor studerende Amsterdamse jongeren tussen de 18 en 25 jaar (uitzonderingen daargelaten).

Wat je leert

  • Je ervaart hoe het is om een eigen initiatief op te zetten. Ook ontdek je hoe het is om crowdfunding te organiseren en een community op te bouwen.
  • Je levert een actieve bijdrage aan de toekomst van Amsterdam door gelijke kansen te stimuleren middels het opzetten van sterke sociale netwerken.
  • Je leert elkaar kennen, begrijpen en verschillende talenten te waarderen. Als het je leuk lijkt kun je het programma inhoudelijk ook verder ontwikkelen door mee te werken aan de AvA beweging.
  • Je leert hoe je in het openbaar spreekt en een idee pitcht.

Wil je graag impact maken in de stad terwijl je werkt aan je persoonlijke leiderschapskwaliteiten en je netwerk uitbreidt?

Ik wil meedoen
Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Bedankt voor je inschrijving op onze nieuwsbrief!
We hebben je een mail toegestuurd met de bevestiging.
Oops! Something went wrong while submitting the form.