Grensverleggers

I.S.M. verschillende organisaties

Grensverleggers

Meer Info

Verschil in inkomen, wel of geen vooropleiding, gender, sociaal milieu, afkomst, brutaal of verlegen. Iedereen is gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen. Dat zorgt voor veel vooroordelen en conflicten.

We bewegen vaak niet buiten onze bubbel en weten daardoor weinig van anderen die zich daarbuiten bevinden. Met hoeveel mensen ga je om die anders zijn dan jij? Wat weet je van de mensen die buiten jouw bubbel vallen? Wanneer was de laatste keer dat je iets voor een onbekende hebt betekend?

Het kosteloze programma Grensverleggers brengt die verschillende bubbels samen.

In twee weekenden word je getraind op het gebied van persoonlijk en collectief leiderschap, conversatie en samenwerking. Onder begeleiding dagen wij je vervolgens uit om samen met jouw groep nieuwe verbindende initiatieven te realiseren die sociale impact creëren. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een buurtfeest, de bouw van een nieuw speeltoestel of het ontwerpen van een nieuw kunstwerk voor de straat.

Voor wie?

Voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar die het leuk vinden om in groepsverband en onder begeleiding een uniek initiatief te bedenken, op te zetten en hun netwerk te vergroten. Over een periode van tien weken ga je wekelijks vier tot acht uur aan de slag met jouw eigen project.

Wat je leert

  • Op persoonlijk vlak ontwikkel je jezelf. Dit doe je door middel van trainingen die jou verder helpen op het gebied van samenwerking, leiderschap, conversatie en facilitatie(technieken).
  • Je leert gesprekken aan te gaan, verbinding te leggen en een netwerk op te bouwen.
  • Je ontdekt hoe je een positieve en blijvende bijdrage levert aan jouw buurt.

Stap uit je comfortzone, ontwikkel jezelf tot leider en ga concreet aan de slag met een verbindend initiatief voor jouw buurt. Durf jij uit je bubbel te stappen?

Ik wil meedoen
Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Bedankt voor je inschrijving op onze nieuwsbrief!
We hebben je een mail toegestuurd met de bevestiging.
Oops! Something went wrong while submitting the form.