I.S.M. VERSCHILLENDE ORGANISATIES

Bouwen aan de stad terwijl je werkt aan jezelf

Wil jij werken aan persoonlijk leiderschap? Wat zouden volgens jou thema’s en personen zijn waar je echt over en van wilt leren? En wat moet er volgens jou veranderen, behouden blijven of vernieuwd worden in jouw buurt?

Binnenkort start in Eindhoven een uniek en gratis leiderschapstraject. Daarin pakken we bovenstaande vragen op en zetten die om in een programma met als uitgangspunt: brede persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en jezelf inzetten voor de maatschappij.

Bovendien ontvang je na deelname een officieel certificaat, getekend door de wethouder en 360 graden feedback van mede-deelnemers, coaches en andere coördinatoren.

Wat houdt het bouwen aan het programa precies in?
Om goed aan te sluiten bij jouw behoeftes en ideeën willen we jou en andere jongeren vanaf het allereerst moment zelf betrekken. Deze maand gaan we namelijk van start met het bouwen. Weet jij van wie je deze de workshops graag wilt volgen, welke personen we verder nog moeten betrekken en op welke locaties het programma moet plaatsvinden?

Dat komt goed uit, als bouwer heb je de mogelijkheid om hier zelf direct invloed op te hebben. In een aantal vrijblijvende sessies ga je samen met een groep bouwers hierover brainstormen en samen het programma verder vormgeven. Na deze sessies heb je de kans om door te groeien binnen het project.

Wat is de planning van het programma?
Het programma loopt van 22  januari tot en met 27 maart. Er zijn 13 bijeenkomsten, 4 daarvan nemen een volledige weekenddag in beslag. De andere 9 vinden doordeweeks plaats.Van de doordeweekse meetings zijn er drie op een woensdagavond. De andere bijeenkomsten plan jij met je groepje en je coach in.

Voor wie?

Het programma is voor iedereen in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar, met natuurlijk uitzonderingen op de regel als dat nodig is. Van mbo tot universiteit en van vroegtijdig schoolverlater tot starter op de arbeidsmarkt. Je bent welkom als je maar gemotiveerd en betrokken bent.

Wat je leert

Je krijgt de kans, de tijd en het netwerk om hetgeen jij wilt veranderen, behouden of vernieuwen in je buurt ook daadwerkelijk aan te pakken. Om dit te doen zorgen we ervoor dat jij;

  • Nieuwe mensen leert kennen en je netwerk vergroot. Je breidt je netwerk zo uit dat daar (meer) connecties voor je vervolgstudie en/of baan komen in te zitten. 
  • Workshops, waaronder: public speaking, community building en besluitvorming krijgt om tot creatieve en concrete oplossingen voor maatschappelijke problemen te komen en kansen te benutten.
  • Onder begeleiding van professionele coaches aan je persoonlijke doelen werkt terwijl je bouwt aan je challenge voor de stad.
  • Leert om je kennis en ervaring te vertalen in een materialisatie: een concrete en creatieve presentatie van wat je geleerd hebt en wat je toont aan een extern publiek.
  • Een betere spreker wordt, je leert je beter uit te drukken zowel één op één, als in groepen als voor een extern publiek.
  • Verschillende locaties, van buurthuis tot PSV stadion, in de stad bezoekt en je zo verbonden voelt met de stad en de groep deelnemers.
  • De mogelijkheid krijgt om gelijke kansen te stimuleren door sterke netwerken op te zetten, en daarmee je eigen netwerk op te bouwen, uit te breiden of te verdiepen

Bovendien ontvang je na deelname een officieel certificaat, getekend door de wethouder en 360 graden feedback van mede-deelnemers, coaches en andere coördinatoren.

Wil jij bijdragen (en daarna aan je zelf samengestelde programma mee doen )? Verzeker je dan nu alvast van een plek door te mailen/bellen naar durk@debildungacademie.nl / 06 14 05 85 73. Of meld je aan via:

Info & aanmelden
Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Bedankt voor je inschrijving op onze nieuwsbrief!
We hebben je een mail toegestuurd met de bevestiging.
Oops! Something went wrong while submitting the form.