StadsMakers Eindhoven

I.s.m. organisaties uit de stad

StadsMakers Eindhoven

Meer Info

Ben jij de nieuwe ambassadeur van Eindhoven? Heb jij talent om iets goeds te doen voor je buurt? Zie jij jezelf eerder als toekomstig leider? In maart start in Eindhoven een uniek en gratis leiderschapstraject.

StadsMakers Eindhoven is een leiderschapsprogramma

Iedere jongere heeft het talent om iets goeds te doen voor zijn buurt, wijk of stad. Stadsmakers Eindhoven is een gratis leiderschapsprogramma vanuit de Gemeente Eindhoven. Tijdens dit programma ontwikkel je persoonlijke skills door te werken aan een challenge in Eindhoven. De toekomst van Eindhoven is namelijk afhankelijk van jou.

Samen bouwen we aan een netwerk ván, vóór en dóór jongeren uit de gehele stad. Zo geven we bestaande ideeën en initiatieven een plek om gehoord en gezien te worden. Tegelijkertijd stimuleren we het leiderschap onder jongeren uit Eindhoven en helpen we jou om vol zelfvertrouwen een actieve bijdrage laten leveren aan de toekomst van de stad.

Wat ga je doen? 


Samen met een groep gemotiveerde teamgenoten ga je aan de slag om te werken aan hetgeen jij wilt veranderen, vernieuwen of behouden in je wijk, buurt of de stad. Terwijl je daar mee bezig bent krijg je workshops die je helpen om jou idee daadwerkelijk uit te voeren. Denk aan workshops Public Speaking, Community Building en Deep Democracy. Zo krijg je niet alleen de kans om tot een goed idee te komen maar ook om het echt uit te voeren.

Terwijl je werkt aan je challenge ontwikkel je jezelf. Je leert samenwerken, spreken voor een groep, hoe je een idee concreet vertaald naar de praktijk. Je stelt persoonlijke doelen waarin je begeleid wordt door ervaren coaches met een groot netwerk in de stad. Zo werk je aan je persoonlijke leiderschap terwijl je werkt aan de stad.

Wanneer?


Het programma loopt van 26 maart tot en met 25 juni. Er zijn in totaal 13 bijeenkomsten, 2 daarvan nemen een volledige weekend dag in beslag. De andere 11 vinden doordeweeks plaats op woensdagavond.

  • Het gehele programma bestaat uit 13 bijeenkomsten
  • 2 weekenddagen van 10:00 tot 17:00
  • 11 doordeweekse avonden van 18:30 tot 21:30

Voor wie?

Het programma is voor iedereen in de leeftijd van 18 tot en met 28 jaar. Soms doen er mensen mee die ouder of jonger zijn. Van mbo tot universiteit en van werkend tot nog studerend. Je bent welkom als je maar gemotiveerd en betrokken bent.

Je hoeft niet van te voren te weten waar jij aan wilt werken tijdens het programma. Daar helpen wij en je mede deelnemers je bij. Als je al wel een concreet idee hebt moedigen we het aan om dit tijdens het programma verder vorm te geven.

Wat je leert

Je krijgt de kans, de tijd en het netwerk om hetgeen jij wilt veranderen, behouden of vernieuwen in je buurt ook daadwerkelijk aan te pakken. Om dit te doen zorgen we ervoor dat jij;

  • Nieuwe mensen leert kennen en je netwerk vergroot. Je breidt je netwerk zo uit dat daar (meer) connecties voor je vervolgstudie en/of baan in komen te zitten. 
  • Workshops, waaronder: public speaking, community building en besluitvorming krijgt om tot creatieve en concrete oplossingen voor maatschappelijke problemen te komen en kansen te benutten.
  • Onder begeleiding van professionele coaches aan je persoonlijke doelen werkt terwijl je bouwt aan je challenge voor de stad.
  • Leert om je kennis en ervaring te vertalen in een originele presentatie: een concrete en creatieve presentatie van wat je geleerd hebt en wat je toont aan een extern publiek.
  • Een betere spreker wordt, je leert je beter te verwoorden zowel één op één, als in groepen als voor een extern publiek.
  • Verschillende locaties, van buurthuis tot PSV stadion, in de stad bezoekt en je zo verbonden voelt met de stad en de groep deelnemers.
  • De mogelijkheid krijgt om gelijke kansen te stimuleren door sterke netwerken op te zetten, en daarmee je eigen netwerk op te bouwen, uit te breiden of te verdiepen.

Bovendien ontvang je na deelname een officieel certificaat, getekend door de wethouder en 360 graden feedback van mede-deelnemers, coaches en andere coördinatoren.

Voor vragen, opmerkingen, of ideeën kan je mailen/bellen naar radjanie@debildungacademie.nl / 06 14 05 85 73. Geïnspireerd? Doe mee en verzeker je alvast van een plek door je aan te melden via:

Ik wil meedoen
Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Bedankt voor je inschrijving op onze nieuwsbrief!
We hebben je een mail toegestuurd met de bevestiging.
Oops! Something went wrong while submitting the form.