advies

Bildung adviseert

Bildung is een waardevolle toevoeging op uiteenlopende onderwijs- en organisatievraagstukken.

Om deze waarde op zoveel mogelijk plekken te realiseren, vertalen wij onze brede kennis en ervaring met persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling in eenmalige of langdurige adviestrajecten.

60+ organisaties en lespraktijken geadviseerd

Hieronder behoren onder meer het reorganiseren van een ondernemersplatform voor hbo-studenten, het formuleren van aanbevelingen omtrent de visie op het Nederlands kunstonderwijs en een kritische-vriend rol in het mbo-practoraat “Brede Vorming”.

Bildung verrijkt, verscherpt en verbreedt

Of het nu gaat om het (door)ontwikkelen van een educatieve module of het formuleren van nieuw strategisch beleid; werken aan nieuwe manieren van leren en organiseren gaat vaak gepaard met uitdagingen en behoeft kritische en stimulerende inbreng ‘van buitenaf’.

Inzicht in de ervaringen van anderen helpt om de eigen ambities aan te scherpen en aan te kunnen sluiten bij de laatste ontwikkelingen in het veld. Wij nemen deze kennis en ervaring 'van buiten' mee in onze adviessamenwerkingen.

Neem contact op
Inzicht in jezelf en de wereld om je heen
Vanaf het eerste moment was er in de samenwerking verbinding en gelijkgestemdheid over wat onderwijs zou moeten betekenen en zou moeten bieden: jonge mensen inzichten geven in zichzelf en de wereld om hen heen, bewustwording creëren en maatschappelijk besef en verantwoordelijkheid aanwakkeren.

Vanuit een open houding, daadkracht en denken in mogelijkheden hebben wij samengewerkt. Zo zie ik de ervaring met De Bildung Academie.
Tamara Beukeboom
Docent Pedagogiek | ROC van Amsterdam

Bildung als ideaal, methode en organisatiewijze

In ons advieswerk delen wij onze expertise omtrent Bildung als ideaal, methode en organisatiewijze. Dit doen wij in de vorm van traditionele consultgesprekken, maar ook middels de gerichte interventies of de inzet van activerende werkvormen zoals Theory U, Empathic Drafting of Design Thinking.

Om krachten tussen gelijkgezinden te bundelen, leggen we bovendien verbindingen met andere relevante initiatieven en sleutelfiguren binnen ons Europese netwerk.

Naast onze inhoudelijke expertise, ligt onze advies-kracht voornamelijk in het doorgronden van achterliggende pijnpunten of kansen binnen een project, het enthousiasmeren van betrokkenen en een creatieve en flexibele houding.

Een selectie van ons werk

Benieuwd naar samenwerken?
Vraag een vrijblijvend gesprek aan
We stellen het op prijs dat je ons benaderd en kijken ernaar uit om je te spreken. We nemen binnen drie werkdagen contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.