Gemeente Amsterdam

Het programma Ambassadeurs van Amsterdam richt zich op talentontwikkeling van jongeren en verbinding in een superdiverse stad.

Resultaten

150+ deelnemers

Meer dan 150 deelnemende jongeren met een biculturele achtergrond tussen de 18 en 25 jaar met verschillende opleidingsniveaus (mbo, hbo en wo) uit alle stadsdelen.

Talenten ontwikkelen

Binnen 9 weken ontwikkelen jongeren hun eigen initiatief, uitgaande van wat zij willen behouden, vernieuwen of veranderen in hun wijk, stad of buurt.

Co-creatie met jongeren

Jongeren bouwen mee. Vanaf het eerste ontwerpproces tot aan testen en doorontwikkeling zijn 40+ jongeren intensief betrokken.

7+ edities

Sinds 2019 hebben we al 7 succesvolle edities van het programma Ambassadeurs van Amsterdam afgerond met meer dan 50 door jongeren ontworpen initiatieven.

De vraag

De vraag

Hoe versterk je de dialoog en verbinding tussen Amsterdamse jongeren, buurtbewoners en diverse gemeenschappen?

De oplossing

De oplossing

Een talentontwikkelingsprogramma van negen weken, waarin de deelnemers hun eigen initiatief voor de samenleving realiseren.

Context

De superdiverse stad

In deze tijd is het belangrijk dat jongeren zich leren verhouden tot het leven in een superdiverse stad van minderheden. Om van betekenis te kunnen zijn, is het nodig dat jongeren geloof in zichzelf en hun omgeving ontwikkelen. Juist jongeren die niet dezelfde kans daartoe krijgen of die dat geloof soms kwijt zijn.

De vraag

Hoe versterk je de dialoog en verbinding?

Aan ons de vraag om een programma te ontwikkelen dat gericht is op jongeren met een biculturele achtergrond, diverse opleidingsniveaus (mbo, hbo en wo) uit alle stadsdelen in Amsterdam.

Hierin waren wij verantwoordelijk voor de uitvoer, doorontwikkeling en borging van het programma. Dit deden we in co-creatie met Amsterdamse jongeren.

De oplossing

Deelnemers realiseren hun eigen initiatief

Met dit programma bieden we jongeren de skills en stimuleren het vertrouwen in zichzelf om in samenwerking met anderen hun ideeën voor de directe leefomgeving te realiseren.

Jongeren gaan de dialoog en verbinding met elkaar en ook met buurtbewoners en diverse gemeenschappen in de stad aan. Zij ontdekken nieuwe perspectieven en versterken de community op een duurzame manier.

Het resultaat

Meer dan 150 deelnemers en initiatieven

Sinds 2019 draaiden we 7 edities, waar meer dan 150 jongeren aan deelnamen die samen 50 verschillende initiatieven hebben ontwikkeld. Van een stedelijke schoonmaakactie tot een "voel je veilig" sticker, zodat mensen 's avonds laat bij iemand met zo’n sticker kunnen aanbellen in verdachte situaties.

Het Bildung Netwerk

Verschillende perspectieven samenbrengen

De Bildung Academie weet samen met jou en andere betrokkenen een hecht team te vormen en verschillende perspectieven samen te brengen. Ze zijn toegankelijk, open en wisten vanuit de gedachtegang achter ons leiderschapsprogramma altijd kritisch vooruit te denken.

Fatima El Amrani

Programmamanager | Gemeente Amsterdam

Ervaringen van andere organisaties

Annemieke Rijke

Adviseur | Partner Buitenboordmotor

De Bildung Academie weet met werkvormen en oefeningen mensen uit hun comfortzone te laten stappen. Mensen die een overstap maken naar een andere sector, moeten vaak een lager salaris accepteren. De module bracht daarin een belangrijke bewustwording met zich mee.

Govert Buijs

Filosoof en Hoogleraar | Vrije Universiteit Amsterdam

De aansluiting op de leefwereld van studenten is belangrijk en essentieel als je onderwijs wilt laten slagen. Dat is precies wat De Bildung Academie doet. Tegelijkertijd bieden zij visie op persoonsvorming, nieuwe onderwijsvormen en kwaliteit.

Leonard Hoek

Eigenaar | Generation

Onze samenwerking is een belangrijk verlengstuk geworden voor de ontwikkeling van mensen die bij ons werken. Daarnaast versterkt het onze propositie richting onlangs afgestudeerde mensen en opdrachtgevers.

This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

Persoonlijk en vrijblijvend

Plan kennismaking

We begrijpen dat het fijn kan zijn om te sparren over wat we voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen.

Plan een vrijblijvend en persoonlijk kennismakingsgesprek door op een beschikbare datum in de agenda te klikken. Dan helpen wij je graag bij het beantwoorden van je vragen.

Relevante cases