Bildung Halfjaarprogramma

Tijdens het Halfjaarprogramma ga je in verbinding met jezelf en andere studenten of young professionals een half jaar aan de slag met persoonlijke-professionele vragen en maatschappelijke uitdagingen. Als collectief onderzoek je taboedoorbrekende vragen, veranderingen in de wereld en thema’s die voor jou persoonlijk spelen.

Het programma start op 4 september 2023. Last call: schrijf je nu in voor de laatste plek in Het Halfjaarprogramma. De aanmelddeadline is 20 augustus 23:59 uur!

INSCHRIJVENAANMELDEN
Bildung Academie studenten in een kring
Informatie & aanmelden

PERSOONLIJK EN OPEN ONDERWIJS

✅ MAAK KEUZES DIE BIJ JOU PASSEN

Ontdek meer over wie jij bent en wat je belangrijk vindt. Met het programma vergroot je jouw professionele vaardigheden, inter-disciplinaire kennis en netwerk om beter richting te kunnen geven aan je persoonlijke en werkende leven.

✅ LEER JEZELF OVERTUIGEND UITEN

Zelfexpressie met overtuiging. Je leert jouw passies en denkbeelden beter kennen én uiten op een inspirerende manier bij jou past. Bouw aan je zelfvertrouwen tijdens presenteren, schrijven en debatteren.

✅ VERSTERK JOUW BIJDRAGE AAN DE MAATSCHAPPIJ

Vanuit persoonlijke transformatie naar maatschappelijke transformatie. Onderzoek maatschappelijke uitdagingen samen met jouw coaches, medestudenten en experts. Zoals het effect van digitalisering op jouw leven, seksualiteit, inclusie en duurzaamheid.

✅ BOUW DUURZAME RELATIES OP

In verbinding met jezelf en met anderen ga je open gesprekken aan en bouw je duurzame relaties op. Geen massa colleges, maar creatieve werkvormen met aandacht voor een open en veilige onderlinge sfeer.

Na dit programma begrijp je beter wie je bent en waar je naartoe wilt. Je werkt aan je persoonlijke-professionele ontwikkeling en versterkt jouw bijdrage aan de maatschappij.

Voor wie?

Het programma is voor studenten, mensen in een tussenjaar of professionals die werkend zijn. De meeste deelnemers komen van het HBO of WO en hebben allerlei verschillende achtergronden.

KAN IK HET COMBINEREN MET WERK OF STUDIE?
Het nieuwe Bildung Halfjaarprogramma loopt van september 2023 tot en met januari 2024. Het programma vindt iedere maandag plaats tussen 10:00 uur en 17:00 uur. Je bent ongeveer 12 uur per week bezig met dit programma.

Volg je op maandagen een vak of heb je een vaste werkdag? Onze ervaring leert dat werkgevers graag tijd en ruimte voor maken voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook binnen je studie zijn er mogelijkheden om deelname aan dit programma passend te maken. Wij kunnen je helpen om het gesprek aan te gaan met je werkgever of iemand binnen je studie, ook om het passend te maken in je planning en je eventuele loopbaanbudget.

aanmeldenVRAAG INFO GESPREK AAN
Bildung Alumni Isa

"Wat ik leuk vind aan het Halfjaarprogramma is dat je in een enthousiaste groep met mensen komt die allemaal aan zichzelf willen werken en van elkaar willen leren."

Vincent
Bildung Alumnus | Bedrijfskunde
Lees het hele verhaal

programmastructuur

Bildung onderwijs is persoonlijk en open. We verbinden theorie en praktijk, werken interdisciplinair en focussen op ervaringsgericht leren. Kleinschalige bijeenkomsten met creatieve werkvormen die jouw hoofd, hart en handen aanspreken.

Je ondergaat bijvoorbeeld een digitale detox, maakt jouw waardenkader visueel, zoekt naar tegenspraak op jouw diepste overtuigingen of neemt samen met jouw medestudenten deel aan een bootcamp bij het Nederlandse leger.


WAT ZIJN DE MODULES?

Het programma is opgebouwd uit vier in elkaar overvloeiende leerlijnen, die we aftrappen met twee introdagen en afsluiten met een eindshow. Hierbinnen ontwikkel je onder andere jouw zelfkennis, verbindende kracht, creativiteit, discipline en growth mindset.

Intro

We luiden het programma in met een feestelijke introdag waar onderlinge kennismaking en groepsdynamiek centraal staan.

Identiteit

Deze module gaat over jouw persoonlijke ontwikkeling. Je leert je eigen krachten kennen en versterken. Hoe ben jij gevormd? Wat is jouw missie en visie?

Expressie

Je leert jouw passies en denkbeelden kennen én uiten op een manier die goed bij jou past. Werk aan je overtuigingskracht en zelfvertrouwen met spreken, schrijven en debatteren.

Transitie

Je vergroot jouw kennis over actuele thema’s die effect hebben op ons persoonlijke leven en die onze maatschappij vormgeven. Zoals digitalisering, discriminatie en klimaatverandering. Leer jouw eigen oordeel en mening vormen en onderbouwen.

Impact

Je onderzoekt welke bedrijven, organisaties of studies matchen met jouw visie, kernwaarden en ontwikkelbehoeftes. Je leert duidelijk richting geven aan jouw persoonlijke leven en je werk.

Outro

We sluiten het programma feestelijk af met een materialisatie en het ontvangst van jouw Bildung certificaat. Meer hierover lees je in de FAQ.

Bildung academie halfjaarprogramma
Bildung academie halfjaarprogramma
Bildung academie halfjaarprogramma
Bildung academie halfjaarprogramma

WAT JE ERUIT HAALT

Na jouw deelname maak je onderdeel uit van Het Bildung Netwerk: een community van meer dan 3000 studenten, (young) professionals en organisaties. We bewegen ons in het onderwijs, de wetenschap, de kunst, de publieke sector en het duurzame bedrijfsleven.

ODETTE - sociale wetenschappen

Bildung betekent voor mij je persoonlijke ontwikkeling een dikke boost geven. Het in de praktijk brengen van kennis, je eigen krachten en zwaktes ontdekken en leren hoe je die kunt vormgeven in de maatschappij van nu.

THIJMEN - psychologie
Door het Bildung Halfjaarprogramma heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en heb ik nieuwe hobby’s en passies ontdekt. Ik ben ook heel dankbaar voor alle mensen die ik heb ontmoet.

YLKE - sterrenkunde
Ik leerde o.a. over deep democracy, storytelling, bezieling en ontwikkelde mijn creativiteit, kritische blik en verbindende krachten. Ik begrijp nu beter hoe ik impact kan maken op individueel en maatschappelijk niveau. Absolute aanrader!

aanmeldenVRAAG INFO GESPREK AAN

trainers en gastexperts

Twee professionele coaches [Bildung gidsen] verzorgen de dagelijkse begeleiding tijdens het programma en voeren coach gesprekken met jou. Daarnaast leveren verschillende gastdocenten, trainers en organisaties inspirerende bijdragen. Hieronder een greep uit de gastdocenten:

Astrid Elburg
Astrid Elburg
Organisatieadviseur
Aynouk Tan
Aynouk Tan
Mode-filosoof
Eugène Sutorius
Eugène Sutorius
Retorica
Hans Schnitzler
Hans Schnitzler
Filosoof
Klaas van Egmond
Klaas van Egmond
Duurzaamheid & geologie
Marleen stikker
Marleen stikker
Technologie & maatschappij

kosten

De totale kosten voor dit programma bedragen € 1.450,- (vrij van BTW). Het is mogelijk om het bedrag in één keer of in twee termijnen te betalen.

Wij kunnen je altijd helpen om het gesprek aan te gaan met je werkgever over mogelijkheden om het passend te maken binnen je eventuele loopbaanbudget.

faq

HOE KAN IK HET PROGRAMMA COMBINEREN MET STUDIE OF WERK?

Het programma vindt plaats van 3 september 2023 tm 29 januari 2024, iedere maandag tussen 10:00 uur en 17:00 uur. Je bent ongeveer 12 uur per week bezig met dit programma. Volg je op maandagen een vak of heb je een vaste werkdag?

Onze ervaring leert dat werkgevers graag tijd en ruimte voor maken voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook binnen je studie zijn er mogelijkheden om het passend te maken. Wij kunnen je altijd helpen om het gesprek hierover aan te gaan met je werkgever of met iemand binnen je opleiding.

WAAR VOLG IK HET PROGRAMMA?

Grotendeels in Amsterdam, bij CREA op de Nieuwe Achtergracht 170. We gebruiken ook andere inspirerende locaties in de stad en in Nederland, jij geeft je eigen onderwijs vorm met jouw inbreng over bijvoorbeeld trainers en locaties.

HOE WERKT DE AANMELDPROCEDURE?

1. Persoonlijk informatiegesprek
Om te verkennen of het programma aansluit op jouw leerbehoeftes, vraag je eerst jouw persoonlijke en vrijblijvende informatiegesprek aan. Wij nemen contact met je op via WhatsApp voor een (5-15 min) belafspraak.

2. Inschrijving
Ben je enthousiast? Dan ontvang je per mail jouw inschrijflink waarbij je jouw motivatie en leerdoelen aanlevert.

3. Matchingsgesprek
Na voltooiing van jouw inschrijving volgt een matchingsgesprek (30-45min) waarin we jouw geformuleerde leerdoelen concreet vertalen naar het programma. Jouw persoonlijke input vormt de basis van ons onderwijs.

4. Toelating
Kort na je matchingsgesprek krijg je van ons bericht of je bent toegelaten tot het programma.

5. Overeenkomst
Als je na berich van toelating jouw onderwijsovereenkomst tekent, ben je officieel deelnemer van het programma!

HOE IS DE SFEER?

Bij De Bildung Academie onderzoek je samen met andere mensen uitdagende vragen. We besteden  daarom veel  aandacht aan een veilige, open en verbonden sfeer onderling. We zorgen dat er ruimte is om jezelf te zijn en de ander te leren kennen.

HOE WERKT TOETSING EN KRIJG IK EEN DIPLOMA?

Het Bildung-toetsen gaat over reflecteren en vooruitkijken. Daarvoor gebruiken we methodes zoals 360 graden feedback en vertaal je de door jou  opgedane kennis en ervaring in een creatieve materialisatie: een presentatie voor een extern publiek van alumni, ouders en vrienden.

Geen meerkeuzetentamens dus, maar een portfolio dat je gedurende het programma opbouwt. Bestaande uit:

  • je gemaakte opdrachten;
  • je materialisatiepresentatie zoals een expositie, film of workshop;
  • verkregen 360 graden feedback op je ontwikkeling en je geformuleerde leerdoelen;
  • je logboek waarin je gestructureerd reflecteert op je eigen ontwikkeling.

Als je portfolio volledig is, ontvang je na afloop van het halfjaar je bildungcertificaat!

WAT GEBEURT ER NA HET PROGRAMMA?

Na het programma nodigen we je uit om onderdeel te worden van Het Bildung Netwerk. We organiseren regelmatig bijeenkomsten met actuele thema’s en sprekers, waar je oud-deelnemers ontmoet en ervaringen uitwisselt over het professionele leven. Ook kun je wellicht via dit netwerk een (nieuwe) baan of opdracht vinden.

WAT IS DE BILDUNG ACADEMIE?

De Bildung Academie brengt zoveel mogelijk mensen in contact met zichzelf en in verbinding met anderen terwijl zij persoonlijke en maatschappelijke uitdagingen als collectief aangaan. Bildung is je actief, ethisch en bewust verhouden tot jezelf, de ander en de wereld.

Wij maken programma's die jou de ruimte bieden om je te blijven ontwikkelen. Ontsnap aan de ratrace en experimenteer met nieuwe vaardigheden, houding en kennis.

Op de hoogte blijven van deze opleiding? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Bedankt voor je inschrijving op onze nieuwsbrief!
We hebben je een mail toegestuurd met de bevestiging.
Oops! Something went wrong while submitting the form.