Programma-ontwikkeling & ondersteuning

Ontwikkeling van programma’s op maat

Iedereen verdient ruimte voor ontwikkeling.

Wij ontwikkelen en verbeteren bildungsprogramma’s voor leerlingen, studenten en professionals.

Brede persoonlijke vorming en een bewuste verhouding tot maatschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen staan daarbij centraal.

Vernieuwende programma's met 2000+ alumni

Zoals lessen in nieuwsgierigheid voor middelbare scholieren, leiderschapsprogramma’s voor adolescenten of minoren en honoursvakken voor universitair studenten.

Bildung is een open proces

Onze manieren van leven, leren en werken veranderen razendsnel. We staan voor maatschappelijke uitdagingen die letterlijk en figuurlijk grensoverstijgend zijn, oude zekerheden vallen weg en kennis kent een steeds beperkter houdbaarheidsdatum. Dat vraagt om nieuwe manieren van (een leven lang) ontwikkelen.

Wij werken aan onderwijs dat past bij deze tijd. In co-creatie verbinden we theorie en praktijk, leggen de nadruk op ‘ervaren’ en ‘oefenen’, verbinden hoofd, hart én handen en werken met innovatieve toets- en beoordelingsmethoden.

Het resultaat: mensen die hun expressieve, empathische, ethische en creatieve vermogens leren ontwikkelen én ontdekken hoe zij die willen aanwenden met het oog op zichzelf, de ander en de wereld om hen heen.

REALISEER EEN PROGRAMMA MET mij
Trainingen met een goede balans tussen filosofie en praktijk
De Bildung Academie heeft met partners trainingsvormen ontwikkelt voor onze drie maanden durende training dat onderdeel is van het hele traject, waarin overstappers begeleid worden.

Het meest waardevolle was de module van geld en geluk. Zij weten met werkvormen en oefeningen mensen uit hun comfortzone te laten stappen en nieuwe dingen te leren. Mensen die een overstap maken naar een andere sector, moeten vaak een lager salaris accepteren. De module bracht daarin een belangrijke bewustwording met zich mee. Want hoeveel geld is iemands geluk waard?
Annemieke Rijke
Oud-Directeur | Buitenboordmotor

Programma’s op het scherpst van de snede

Eigenaarschap centraal

Bildung kent niet één benadering. Elke groep mensen, plaats en tijd vraagt om een eigen aanpak. Daarom staat eigenaarschap over het leerproces in onze programma’s centraal.

Co-creatie

Wij ontwikkelen het onderwijs samen met deelnemers en spelen gaandeweg in op hun behoeften, noden en ideeën. Zo stimuleren we een actieve leerhouding en kunnen we ervoor zorgen dat de programma’s werkelijk aansluiten bij de leefwereld van onze deelnemers.

Interdisciplinaire aanpak

Wij rekken de traditionele grenzen van het onderwijs op. We betrekken diverse experts uit verschillende maatschappelijke domeinen, zoals kunst, ondernemerschap, sport of politiek.

Innovatieve methoden

Ooit gehoord van De Digitale Detox, de Taboe-Bingo of pijnbank-colleges?  Als onze studenten op maandag een college krijgen over de theorie achter transitieprocessen, gaan ze op vrijdag een lang weekend op bootcamp met het Nederlandse leger om aan den lijve te ondervinden wat het betekent op over individuele en gezamenlijke grenzen heen te gaan. Zo streven we naar educatieve programma’s op het scherpst van de snede.

Een selectie van ons werk

Benieuwd naar samenwerken?
Vraag een vrijblijvend gesprek aan
We stellen het op prijs dat je ons benaderd en kijken ernaar uit om je te spreken. We nemen binnen drie werkdagen contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.