Projectcoördinatie & begeleiding

Van ideaal naar praktijk

Projecten rondom persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken zijn vaak complex.

De omvang, het aantal belanghebbenden, de hooggestemde verwachtingen of de verplichte verantwoordingsmechanismen, het zijn de hordes op de weg van ideaal naar praktijk.

Wij ontwerpen, coördineren en begeleiden dergelijke projecten op basis van onze bildungsmethodiek.

25+ uiteenlopende projecten voor diverse organisaties

Zo hebben wij verschillende gemeentelijke jongerenprogramma's gecoördineerd, trajecten rondom de aansluiting tussen vooropleiding en hbo begeleid en universiteitsbrede blended-learning programma’s helpen ontwikkelen.

Bildung realiseert

Bildung speelt zich af op het snijvlak van droom en daad. Aandacht voor individuele groei en motivatie, constructieve groepsdynamiek, eigenaarschap van onderop en een interdisciplinaire aanpak zijn hierbij enkele kernbegrippen in onze manier van werken.

We maken gebruik van een rijk scala aan innovatieve werkvormen en interventietechnieken. Denk bijvoorbeeld aan Deep Democracy, Design Thinking of Art Based Learning.

ONDERSTEUN mij met mijn project
Doelgericht samenkomen en samen stappen zetten
De Bildung Academie heeft ons geholpen met het versterken van de aansluiting en versoepeling van de overgang voor studenten tussen vooropleiding en het hbo.

De manier waarop De Bildung Academie werkt is erg gericht op de vraag: hoe houd je mensen erbij, daar zijn zij heel scherp op. Daarnaast bieden ze veel structuur en in die zin ook houvast. In korte voorbereidende sessies hebben we de doelstellingen van het project in iedere fase snel en concreet geformuleerd.

Tijdens het project zijn de verschillende belanghebbende groepen met inspirerende werkvormen bij elkaar gebracht. We zaten ieder op ons eigen eiland. De drempel om naar elkaar toe te stappen is drastisch verlaagd. Dat is wel echt een verschil.
Lino Boekelman
Projectleider Loopbaanbegeleiding | HvA

Wij vervullen diverse rollen

In de rol van projectcoördinator, -teamlid of kritische vriend helpen wij graag duidelijke doelen te formuleren, realistische projectplannen te schrijven en deze van papier naar praktijk te vertalen.

Een selectie van ons werk

Benieuwd naar samenwerken?
Vraag een vrijblijvend gesprek aan
We stellen het op prijs dat je ons benaderd en kijken ernaar uit om je te spreken. We nemen binnen drie werkdagen contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.