VOOR ORGANISATIES

Werken aan de ontwikkeling van individu, organisatie en samenleving

De Bildung Academie staat voor brede persoonlijke ontwikkeling en het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. We willen eenieder in staat stellen om diens kwaliteiten te leren kennen en te onderzoeken wat persoonlijke en sociale groei in deze tijd kan betekenen.

Samen met organisaties in het onderwijs, het bedrijfsleven en het maatschappelijke domein bouwen wij aan Bildung in een snel veranderende wereld; van het ontwikkelen van programma's tot het coördineren van projecten of het coachen van professionals en studenten.

bildung draagt bij aan

Trots op de realisatie van bildung voor

2000
+
alumni
150
+
organisaties en onderwijsinstellingen
80
+
ontwikkelde programma's

Hoe bouw je aan Bildung in jouw organisatie?

download het bouwdocument

Kennis & ervaring uit verschillende domeinen

Eigentijdse persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken vragen om samenwerking over de grenzen van verschillende domeinen heen.

Daarom werken we samen met kunstenaars, wetenschappers, sporters, politici en ondernemers om Bildung als ideaal, methode en organisatiewijze te realiseren.

De Bildung Academie brengt mensen bij elkaar
Het is geen standaard opdrachtgever - opdrachtnemer constructie. De Bildung Academie is in staat om samen met jou en andere betrokkenen een hecht team te vormen waar verschillende perspectieven worden samengebracht.

Ze zijn toegankelijk, open en kritisch. In de ontwikkeling van ons leiderschapsprogramma zijn ze in staat om drie stappen verder te denken en kunnen zij tegelijkertijd ook heel goed meedenken vanuit de gedachtegang achter het programma.
Fatima El Amrani
Programmamanager a.i. AvA | Gemeente Amsterdam
De persoon en samenleving staan centraal
De Bildung Academie stelt de persoon zelf echt centraal. Dat mis ik nog met enige regelmaat in het huidige onderwijs. Er wordt nog teveel gefocust op vakken en te weinig op hoe je van elkaar verschilt en hoe iemand leert.

Daarbij weten zij tijdens een samenwerking de verschillende expertises bij elkaar te brengen en tegelijkertijd jouw kennis te weerspiegelen op de samenleving.
José Remijn
Maakplaats Educator | OBA
Vernieuwende ideeën die persoonsontwikkeling stimuleren
Met hulp van De Bildung Academie hebben wij Bildung op een nog bredere manier verweven in ons curriculum.

Zij begeleiden een team van medewerkers dat als doel heeft om instellingsbrede bildungactiviteiten te ondernemen, zoals het doorontwikkelen van onze stagetrajecten en het opstellen van kernwaarden voor de gehele organisatie. Dit draagt allemaal bij aan ons doel om studenten bewust te blijven maken van hun eigen rol in de wereld.
Kees Spijker
Directeur | The New School

Een selectie van ons werk

Doorbreek het stramien. Kom tot nieuwe inzichten, werkvormen en verbinding.
Vraag een vrijblijvend gesprek aan
We stellen het op prijs dat je ons benaderd en kijken ernaar uit om je te spreken. We nemen binnen drie werkdagen contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.