Michiel Tolman

Michiel Tolman

Onderwijsvernieuwer Michiel Tolman is grondlegger, coach en voorzitter van De Bildung Academie

Na het afronden van zijn bachelor Politicologie en master International Relations, ervaarde hij een bepaald gemis in het onderwijs. Een missend gevoel voor een omgeving waarin studenten zichzelf werkelijk volledig kunnen ontwikkelen en hun verhouding tot de wereld bewust vorm kunnen geven. Daarom heeft Michiel Tolman samen met andere professionals, studenten en docenten begin 2015 De Bildung Academie opgericht.

Als voorzitter van De Bildung Academie draagt hij actief bij aan het realiseren van Bildung in het onderwijs, de maatschappij en het bedrijfsleven. Daarnaast is hij lid van de Nieuw Amsterdam Raad, een onafhankelijke adviesraad van 45 jonge experts die adviseert op stedelijke vraagstukken. Ook zet hij als lid van het European Bildung Network de bildungsfilosofie internationaal op de kaart.

Onder andere gesproken op

  • Universiteit van Amsterdam: Opening Academisch Jaar
  • NRC Live: De Toekomst van Leren
  • Emerge Gathering (Berlijn en Kiev)

Bildung altijd gekoppeld aan passende thematiek

Hoe ontwikkel je bildungprogramma's in uitdagende situaties? Hoe betrek je de verschillende belanghebbenden in het proces? En hoe zorg je ervoor dat je samen de gedefinieerde doelstellingen op een effectieve en efficiënte manier behaald?

Dergelijke vragen waar Michiel Tolman met zijn achtergrond in leiderschap en transitie zich dagelijks bezighoudt. Samen met een team van partners en bildungadviseurs, richt hij zich op de implementatie van Bildung in het onderwijs, de maatschappij en het bedrijfsleven. Dat doet hij in co-creatie met onder andere Avans Hogeschool, de Vrije Universiteit en uiteenlopende organisaties.

Zijn droom? Om ieder individu, groep of organisatie toegang te geven tot Bildung door schaalbare en toegankelijke bildungprogramma's te ontwikkelen en een Europees netwerk van alumni op te richten.

Als moderator, spreker of workshopbegeleider weet Michiel Tolman op passende manier de professionele en maatschappelijke thematiek van jouw lespraktijk of organisatie te koppelen aan Bildung. Zo geeft hij de handvatten die voor jou nodig zijn om direct aan de slag te gaan en de filosofie tot leven te brengen.

Wat anderen zeggen

Media

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op.
Vraag een vrijblijvend gesprek aan
We stellen het op prijs dat je ons benaderd en kijken ernaar uit om je te spreken. We nemen binnen drie werkdagen contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.