Michiel Tolman

Michiel Tolman

Het creëren van een continue leeromgeving voor professionals op persoonlijk en professioneel gebied

Na het afronden van zijn bachelor Politicologie en master International Relations, ervaarde Michiel Tolman een bepaald gemis in het onderwijs. Een missend gevoel voor een omgeving waarin studenten zichzelf werkelijk volledig kunnen ontwikkelen en hun verhouding tot de wereld bewust en actief vorm kunnen geven. Daarom heeft hij samen met andere professionals, studenten en docenten begin 2015 De Bildung Academie opgericht.

Meer over de persoon

De afgelopen acht jaar heeft Michiel Tolman De Bildung Academie samen met een team van studenten, docenten, professionals en wetenschappers op de kaart gezet binnen onderwijsinstellingen, maatschappelijke initiatieven en organisaties.

Als directeur, consultant, onderwijsvernieuwer, docent en coach is hij dagelijks betrokken bij het realiseren van Bildung in het onderwijs, de maatschappij en het bedrijfsleven. Daarnaast is hij lid van de Nieuw Amsterdam Raad, een onafhankelijke adviesraad van 45 jonge experts die adviseert op stedelijke vraagstukken.

Michiel Tolman heeft onder andere een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de minor Samen Bouwen aan de Toekomst en de realisatie van een gepersonaliseerd coachingstraject voor onlangs afgestudeerde studenten. Daarnaast spreekt hij geregeld op lezingen over het duurzaam realiseren van Bildung als ideaal, methode of organisatiewijze.

Het is zijn kracht om bildungprogramma's te ontwikkelen in uitdagende situaties, verschillende belanghebbenden in het proces aan te haken en gezamenlijk doelstellingen op een effectieve en efficiënte manier te behalen.

Zijn droom? Om ieder individu, groep of organisatie toegang te geven tot Bildung door schaalbare en toegankelijke bildungprogramma's te ontwikkelen. Als lid van het European Bildung Network werkt hij daar al hard aan door de bildungsfilosofie internationaal op de kaart te zetten en te werken aan een Europees netwerk van alumni.

Wat anderen zeggen

Kwalificaties

  • Master International Relations
  • Bachelor Political Science

Media