Dylan Vianen

Dylan Vianen

Gedreven in het ontwikkelen van vernieuwend onderwijs

Sinds zijn studie Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam is Dylan Vianen verantwoordelijk voor het integreren van Bildung in het curriculum voor uiteenlopende onderwijsinstellingen.

Meer over de persoon

Dylan Vianen is een van de grondleggers van De Bildung Academie. In de eerste jaren na de oprichting was hij primair verantwoordelijk voor de totstandkoming, coördinatie, begeleiding en kwaliteitsbewaking van het onderwijsaanbod van De Bildung Academie.

Tegenwoordig is hij als lid van het dagelijks bestuur actief als Hoofd Bildung Onderwijsadvies. In deze rol werkt hij aan de realisatie van bildungsonderwijs met uiteenlopende onderwijsinstellingen. Zo is hij onder andere betrokken bij projecten rondom de aansluiting tussen vooropleiding en hbo, de ontwikkeling van een Bijzonder Kenmerk Bildung en het universiteitsbrede blended learning programma A Broader Mind (VU).

Naast zijn activiteiten bij de academie bedrijft Dylan Vianen academisch filosofisch onderzoek op het snijvlak van politieke en ethische filosofie en treedt hij regelmatig op als interviewer, moderator of dagvoorzitter.

Wat anderen zeggen

Kwalificaties

  • Master Wijsbegeerte (Cum Laude)
  • Bachelorgraad Wijsbegeerte (Cum Laude)

Media