Michiel Tolman

Zowel persoonlijk als professioneel mensen laten groeien door waardes te identificeren om beter en bewust richting te bepalen in je leven

Michiel heeft als voorzitter van De Bildung Academie al meer dan zeven jaar ervaring in begeleidende rollen als coach, trainer en docent binnen de eigen ontwikkelde onderwijsprogramma's, coachings- en trainingstrajecten.

In de afgelopen jaren heeft hij 30+ studenten en (young-)professionals geholpen om erachter te komen wie zij zijn en wie zij willen zijn. Dit heeft hij bijvoorbeeld gedaan voor mensen binnen detacheerder Generation, diverse gemeentes en eigen ontwikkelde onderwijsprogramma's.

Wat kun je verwachten?

Hoe word je bewust van hetgeen wat je wilt? Hoe zorg je ervoor dat je sterker in je schoenen staat en onder druk keuzes maakt waar jij achterstaat? Hoe leer je hoe je met vormen van bedrijfsgerelateerde weerstand omgaat terwijl je ook als collectief een gezamenlijk doel behaald?

Samen ga je ontdekken wie je bent en wat je wilt. Je doet inzichten op over jouw denkpatroon en waarom je bepaalde beslissingen neemt. Ook leer je vanuit jouw kernwaardes te handelen en ontwikkel je een doelgerichte toekomstvisie waardoor je beter en bewust keuzes leert te maken.

Michiel staat bekend als een warm persoon met een oprechte interesse en vraaggestuurde aanpak. Tegelijkertijd vindt hij het van belang dat jij progressie maakt. Hij stuurt er daarom op aan dat jij zelf ontdekt wat jij relevant vindt om te doen, wat belangrijk voelt en wat betekenis geeft in jouw leven. Zo word je geholpen om naar de toekomst toe steeds krachtiger achter iedere keuze die je maakt te staan en leer je om daar vervolgens zelfstandig vervolgstappen aan te verbinden.

Tussen de verschillende sessies kun je verwachten dat er voldoende tijd is om het een en ander uit te werken, te proberen en te laten bezinken. Het blijft dus niet bij één training of één kortstondige ervaring die vaak weer vervliegt. Reken op een langdurig traject van zes tot negen maanden waarbij het geleerde daadwerkelijk onderdeel kan worden van jou als persoon en jouw professionele functioneren.

Interesses binnen coaching

  • Ondernemerschap
  • Geschiedenis
  • Politiek
  • Transitie
  • Ontwikkeling
  • Socratische dialoog
  • Dynamische oordeelsvorming

Certificering

Wat anderen zeggen

Michiel heeft mij geholpen een eerste aanzet te maken in het bewust worden van waarom ik dingen doe en wat het doel daarvan is. Ik heb het gevoel dat ik de omslag van ik ben geleefd naar ik heb geleefd aan het maken ben.

Ik sta relaxter in het leven met langere termijn doelen, waardoor ik makkelijker relativeer en wat luchtiger in het leven sta. Eerst was ik meer gericht op de korte termijn.

- Jasper John
Nieuwsgierig naar bildungcoaching?
Neem gerust contact op.
Vraag een vrijblijvend gesprek aan
We stellen het op prijs dat je ons benaderd en kijken ernaar uit om je te spreken. We nemen binnen drie werkdagen contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.